Marijn Coertjens

Feestdagen

Volg ons op sociale media:

Feestdag 1

Al van jongs af aan wist Marijn dat zijn voorliefde voor patisserie en chocolade hem naar verre oorden zou brengen. Zijn latere stages in Japan hadden een verrassende impact op zijn visie en zouden een duidelijke bijdrage leveren aan zijn creatieve ontwikkeling. Ook de gekende Patisserie zaak Ducobu in Waterloo, waar hij zich onder het mentorschap van Marc Ducobu kon ontplooien, zou een definiërende rol spelen in zijn identiteit als chocolatier/patissier.

In 2007 kreeg Marijn nationale erkenning wanneer hij op de finale van The Belgian Chocolate Masters tot Belgisch Kampioen Chocolatier verkozen werd en later op wereld niveau wanneer hij in 2011 op The World Championship Patisserie in Lyon de bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. Zijn carrière kwam kort daarna in stroomversnelling toen één van de meest gerenommeerde luxehotels ter wereld, The Peninsula Hong Kong, veel interesse toonde in zijn profiel. Marijn zou er niet alleen hun fameuze chocolade- afdeling oprichten maar er ook de komende 5 jaar het team leiden als hoofd Chef Chocolatier.

Feestdag 2

Al van jongs af aan wist Marijn dat zijn voorliefde voor patisserie en chocolade hem naar verre oorden zou brengen. Zijn latere stages in Japan hadden een verrassende impact op zijn visie en zouden een duidelijke bijdrage leveren aan zijn creatieve ontwikkeling. Ook de gekende Patisserie zaak Ducobu in Waterloo, waar hij zich onder het mentorschap van Marc Ducobu kon ontplooien, zou een definiërende rol spelen in zijn identiteit als chocolatier/patissier.

In 2007 kreeg Marijn nationale erkenning wanneer hij op de finale van The Belgian Chocolate Masters tot Belgisch Kampioen Chocolatier verkozen werd en later op wereld niveau wanneer hij in 2011 op The World Championship Patisserie in Lyon de bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. Zijn carrière kwam kort daarna in stroomversnelling toen één van de meest gerenommeerde luxehotels ter wereld, The Peninsula Hong Kong, veel interesse toonde in zijn profiel. Marijn zou er niet alleen hun fameuze chocolade- afdeling oprichten maar er ook de komende 5 jaar het team leiden als hoofd Chef Chocolatier.