Marijn Coertjens

Over Marijn

Volg ons op sociale media:

Al van jongs af aan wist Marijn dat zijn voorliefde voor patisserie en chocolade hem naar verre oorden zou brengen. Zijn latere stages in Japan hadden een verrassende impact op zijn visie en zouden een duidelijke bijdrage leveren aan zijn creatieve ontwikkeling. Ook de gekende Patisserie zaak Ducobu in Waterloo, waar hij zich onder het mentorschap van Marc Ducobu kon ontplooien, zou een definiërende rol spelen in zijn identiteit als chocolatier/patissier.

In 2007 kreeg Marijn nationale erkenning wanneer hij op de finale van The Belgian Chocolate Masters tot Belgisch Kampioen Chocolatier verkozen werd en later op wereldniveau wanneer hij in 2011 op The World Championship Patisserie in Lyon de bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. Zijn carrière kwam kort daarna in stroomversnelling toen één van de meest gerenommeerde luxehotels ter wereld, The Peninsula Hong Kong, veel interesse toonde in zijn profiel. Marijn zou er niet alleen hun fameuze chocolade afdeling oprichten maar er ook de komende 5 jaar het team leiden als hoofd Chef Chocolatier.

In Hong Kong kreeg Marijn veel persbelangstelling terwijl hij zijn internationale repertoire opbouwde. Hij creëerde o.a sierstukken voor iconische merken zoals Louis Vitton, Rolex, Rolls-Royce, Michael Kors … en wereldsterren zoals Cindy Crawford, Hugh Jackman, Elton John, David Beckham, Kobe Bryant,… Hij ontwikkelde er samen met Maurice Hennessy een exclusief praline gamma voor hun prestigieuze XO lijn, was betrokken bij verschillende benefieten en charity events, organiseerde chocolate tastings in de straten van Hong Kong en besloot in 2015 nogmaals deel te nemen aan The Belgian Chocolate Masters waar hij, als enige Belg, voor de 2e maal met de titel Belgisch Kampioen Chocolatier ging lopen. Hetzelfde jaar nam hij deel aan het Wereld Kampioenschap van de Chocolate Masters in Parijs waar hij de Bronzen medaille aangereikt kreeg.

Ondertussen wordt Marijn meermaals per jaar door verschillende chocolade academiën gevraagd top level masterclasses te geven in o.a China, Japan, Hongkong, Singapore, Mexico, De Verenigde Staten, Dubai … waar hij zijn kennis en knowhow met veel passie overdraagt aan collega chocolatiers/patissiers die hun ambachtelijke skills naar een hoger niveau willen tillen