Marijn Coertjens

Filosofie

Volg ons op sociale media:

In 2016 startte Marijn Coertjens zijn zaak in Gent, op een steenworp van het historische Gravensteen en naast het pittoreske ‘Oud Begijnhof’. Zijn signature pralines, het resultaat van een kosmopolitische levensstijl en geïnspireerde ontmoetingen met internationale ondernemers, kunstenaars en artistieke geesten, staan er centraal.

Voor zijn vele andere huisdelicatessen laat hij zich door nostalgische elementen inspireren. Klassieke recepturen worden onder handen genomen en ondergaan een verfijnde make over. Met veel aandacht voor detail, nuance en delicate smaakcombinaties tracht hij vanuit zijn visionaire filosofie een zintuiglijk verhaal te vertellen. Naast kwaliteit wil hij zijn klanten namelijk een totaalervaring aanbieden die ze mee naar huis kunnen nemen.

Het merk krijgt zijn uniek accent door een samenspel van gastronomische recepten en kosmopolitische verfijning. Maar wordt vooral gedragen door zijn internationaal karakter wat ook een typerend element blijft aan de zaak in Gent. Ambitieuze patissiers en chocolatiers uit o.a Michelin- ster. omgevingen komen er nog steeds van over heel de wereld ervaring opdoen en laten ondertussen een stukje van hun eigen gastronomische invloeden na die voelbaar zijn tot aan de kwaliteit van het eind product en de unieke customer experience waar Marijn en zijn team zoveel waarde aan hechten.

Gezien Azië een centrale rol speelde in zijn professionele ontplooiing worden de buitenlandse banden sinds zijn terugkeer naar België bewust sterk gehouden. Het onderhouden van de professionele link met o.a Japan, Hong Kong en blootstelling aan internationale tendensen blijven tot op vandaag ideale voedingsbodems voor zijn innoverende visie.

Naast focus op de lokale chocoladekenner en -liefhebber is er dus sowieso ook een nauwe samenwerking met verschillende grootsteden in Japan. Dankzij de populariteit van het praline gamma in Japan kan het atelier team in Gent jaarlijks een aparte unieke chocolade lijn vervaardigen voor o.a Tokio, Yokohama, Kyoto en Osaka. En zodoende ook de vraag van de Japanse chocoholic tegemoetkomen.
Relais Desserts verenigt al meer dan 35 jaar lang de grootste namen uit de Franse Haute Pâtisserie. Een honderdtal toonaangevende banketbakkers en chocolatiers uit 19 landen worden gepromoot naar alle uithoeken van de wereld. Samen vormen zij de top van de wereld. Patisserie is een kunst, daarom draagt elk lid van Relais Dessert de kernwoorden ‘uitmuntendheid’, ‘kwaliteit’ en ‘creativiteit’ hoog in het vaandel. Relais Desserts geeft de leden een kans om ideeën, werkmethoden en commercialisatietechnieken uit te wisselen. De leden hebben een ongeëvenaarde knowhow en compromisloze kwaliteit te bieden.